Denize

När det blir en massa rester

 
Våra planer över påsken ändrades lite i sista sekunden.  Från det ena, till det andra och sedan till det tredje.  I fredags var vi iväg och storhandlade för att laga lite smått och gott och plock till Påskafton.  Sedan ändrades planerna och så blev vi bjudna på restaurangmat istället.  Men så stod jag där med en massa påskmat i kylen som väntade på att tillagas.  Så vi fixade ett eget litet Påskbord och åt i fredags.  Ett ton köttbullar och prinskorvar, typ lika mycket rödbetssallad (vet inte hur jag tänkte där), lite ägghalvor med olika röror, sill, potatis och brödsorter.  Det var väl det.
Jag åt några köttbullar, ett par ägghalvor och var sedan less på maten.  Fruktansvärt trött på det.  Ändå hade vi mat över som skulle kunna räcka till ett helt fotbollslag.
 
På söndagen föreslog Emilia att jag skulle göra en pyttipanna av köttbullarna, korvarna och potatisen.  Men nä, det enda som det här preggot kunde tänka på var pizza.  Istället för att gå ned till pizzerian så gjorde jag en egen snabb pizzadeg (med bakpulver istället för jäst), kokade ihop en tomatsås och slängde på olika ostsorter och resterna + lite sådant som vi hade hemma (jalapeños och feferoni var ju ett måste för mig förstås).
Den blev godare än själva påskmaten.  Och mycket mer uppskattad.  Nästa Påsk äter vi alltså pizza!
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats