Denize

Frukostbröd med ost och oregano

 
Frukosttimmen.  Den där heliga frukosten.  Idag har jag verkligen fått sitta i lugn och ro.  Kidsen sover plötsligt längre än vad jag själv gör, k jobbar och är borta större delen av helgen, inte ens katten gjorde mig sällskap.
 
Hur som helst, vad är det egentligen på de första bilderna? Ser det märkligt ut? Det tyckte nämligen min son, haha.  Vi gillar i alla fall att äta scones här hemma.  Denna gången tillsatte jag ost (cheddar och hushålls) och oregano och det var verkligen en höjdare.  Elian fick äta upp sin skeptiska kommentar, för han åt mest av alla.
Jag lämnade några bitar ostfria, precis som när man lagar hemmagjord pizza eller liknande, då Emilia verkligen inte tycker om ost.
 
Sugen på att prova? Då är det bara att köra efter ett enkelt scones-recept.  Typ som följande:
2 dl mjölk
75 gram smör
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 msk oregano
en liten klick senap (måttade inte)
ost efter smak
 
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt smöret i bitar, häll i mjölken och lite senap och arbeta ihop degen.
Forma degen efter tycke (i mindre bitar osv) och strö över riven ost efter smak.
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 12-15 minuter.
 
Det hade nog varit gott om man hade lite ost i degen också, så det kan vara värt att prova om man inte har en ost-hatare i familjen.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats