Denize

Sticky Buns

 
Vi missade ju kanelbullens dag lite, men vi bestämde oss för att ta igen det en vecka senare istället.  I helgen bakade vi (mest kidsen) kanelbullar med en extra sockerkick.  Nämligen någon form av ”Sticky buns”, amerikanska kladdigt söta kanelbullar som jag fick föräta mig på under min barndom.
Jag vet att jag skrev ett recept till dessa för sisådär hundra år sedan, det finner ni HÄR.
 
Den här gången hade vi dock varken tid eller tålamod till att vänta på att en deg skulle jäsa så jag föreslog att vi skulle använda oss av bakpulver istället.  Ni som är bakfantaster sitter kanske och skruvar på er nu? Det är säkert a big no no att göra så, men hur som helst, det funkade för oss och smaken funkade för barnen som tydligen inte är så kräsna när det gäller socker.
 
Vi gick efter det här receptet:
 
75 gram smör
2,5 dl mjölk
7-8 dl mjöl
3,5 tsk bakpulver
0,5 dl socker
 
Smält smöret och blanda med mjölken.  Blanda därefter i mjöl, bakpulver och socker.
Kavla ut degen (den här processen tog en halv evighet då båda barnen skulle kavla exakt lika länge var, men anyways..).
Sedan var det bara att bre över fyllningen (samma som i mitt gamla recept, länken ovanför), rulla ihop, skära ut bullar, pensla med ägg och kasta in i ugnen, 225 grader ca 15 minuter.
När dom var klara och hade svalnat så kunde vi röra ihop en frosting och hälla över.
 
 
Det är gott, det erkänner till och med jag som egentligen inte älskar bakverk.  Jag måste dock varna för sockerhöga barn.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats