Denize

Boeuf bourguignon


– Tärna högrev (ca 2×2 cm), stek och krydda med salt och peppar.
– Häll i 5 dl rödvin (bourgogne), buljong och lite vatten i en gryta och släng sedan i köttet.
– Fräs lök och vitlök med lite honung. Ned med det i grytan.
– Smula i fyra lagerblad, lite timjan, salt och svartpepparkorn.
– Häll i lite tomatpure och soja för färgens skull.
– Låt koka tills köttet är mört.
– Fräs färska champinjoner och strimlad bacon.  Häll i grytan sista kvarten.
– Gör sedan såsen lite tjockare med Maizena och tillsätt till sist syltlök.

Servera med potatis av något slag (jag gjorde potatisklyftor i ugn) och sidesallad.

En otroligt god och rolig köttgryta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dilsa

    Jag är ett riktigt matvrak och har en enorm kärlek för mat. Du är så himla kreativ och det vattnas i munnen på mig varje gång jag ser vad du har lagat. Blir alltid lika förvånad över hur duktig du är och vad du har lagat. Jag får alltid för mig att de flesta äter typiska svenska måltider eller att många inte är kreativa i köket :p Men nopp måste säga att du är riktigt duktig!!!

  2. nadine

    Du verkar så duktig på att laga mat! Har du gått hotell resturang eller något? Hursom så värkar du vara en toppen mamma med skinn på näsan, good for you! Hur får du tid, ork att laga sån god och bra mat i vardagen, när du är ensamstående? Är faccinerad!

stats