Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Tävling – Goda produkter från MUTTI

Publicerad,
 
Nu har ni chansen att få hem ett likadant paket som jag har fått, från MUTTI.  Gillar ni matlagning? Gillar ni tomatbaserade maträtter? Det gör i alla fall jag.
 
När jag var ung (yngre?) och flyttade hemifrån så minns jag att jag ofta ringde mina föräldrar och bad om matlagningstips.  Dom kunde allt och jag ville veta hur man gjorde.  Något specifikt som jag minns är att jag fick höra att MUTTIs krossade tomater var dom bästa, om jag skulle inhandla det.
 
Hur som helst, vill du också få hem ett sådant här paket? Det enda du behöver göra är att svara på frågan:
Vad lagar du helst med krossade tomater?
 
Jag har lite olika idéer och recept på g, så det kommer ni säkert få se mer av framöver.
 
Tävlingen avslutas 31/8.

77 Kommentarer

  1. Fiskgryta!! Vit fisk, krossade tomater, vitt vin, massa vitlök, salt och peppar, lite fond. Jättegott!!

  2. Något som jag alltid har krossade tomater i är köttfärssås!

  3. Jag är inte alls bra på att laga mat, men vill så gärna lära mig mer! De enda rätterna jag provat att laga med krossade tomater är fiskgryta och tortellini, men det känns som det finns mycket annat spännande att göra i framtiden! 🙂

  4. Vilken härlig tävling! Mat är ju något av det bästa som finns 🙂
    Jag skulle laga en italiensk rätt med pancetta. Fräsa lök och vitlök på svag värme så löken blir blank men inte tar färg i kastrull. Sen hälla på rikligt med krossade tomater och tomatpuré och i med färska kryddor. Ta dina favoriter, jag brukar ha en salig blandning men basilika, salvia och rosmarin är en fin kombination. Låt det koka på svag värme lääänge. Gärna runt en timma. Då blir smakerna underbara. Koka valfri pasta och stek pancettan i mindre bitar när såsen nästan är klar och blanda till sist ihop allt. Sprid ut ruccola på ett stort serveringsfat och lägg pastablandningen ovanpå. Perfekt rätt om man ska bjuda många på middag 🙂

  5. jadu, krossade tomater eller iaf tomat produkter anvànds typ varje dag sè d e svårt att svara på den frågan 😛 När jag fortfarande åt kött så var chili con carne helt klart vad jag helst lagade med krossade tomater nu måste jag nog svara torsk faktiskt 😛
    brukar laga torsk med krossade tomater, "aglio, olio e perperoncino" som man säger här i italien 🙂 (vitlök, olja och chili) o så klart lite salt.

  6. Åh, älskar dessa produkter. Sedan jag provade Muttis krossade tomater köper jag inga andra!
    Min favorit är köttfärssås, biffgryta och såklart tomatsoppa. Men om jag bara ska välja ett recept säger jag köttbullar i tomatsås. Gjorda på lamm- eller blandfärs (med mixad potatis, morot och lök i för total saftighet). Såsen kan med fördel reducera ner en stund med goda kryddor medan köttbullarna steks färdigt. Har man sedan en panna som tål ugn kan man smula getost ovanpå och ställa in hela rasket i ugnen en stund. Mycket omtyckt av barn och vuxna här hemma och funkar både till vardag och på buffébordet.
    /Carro

  7. Ratatouille är en stor favorit här hos mig! Stek en himla massa grönsaker och häll över krossade tomater, och servera med bulgur. Enkelt och gott 🙂

  8. Helt klart en god köttfärssås/lasagne – finns inte mkt som slår det! <3
    Mat som både stora o små älskar och man kan variera massor!

  9. Oj! Svår fråga! Jag älskar ju att ha krossade tomater och liknande i min mat.. Men det jag lagar mest är nog min heta köttfärssås. Eller en het lasagne med färsk chilli i. Jaa jag gillar het mat:) Eller kanske en korv/biff-stroganoff… Satan i gatan vad hungrig jag ääääär!

  10. Jag älskar att göra en riktigt god vegetarisk sås på krossade tomater, quornfärs, finhackad rödlök, vitlök, färsk basilika och en skvätt rött vin i. Servera till nykokt pasta och toppa med parmesan. Mums! Skickar en varm kram till dig Denize, som är ett föredöme för mig som nybliven mamma, då du sätter dina barn främst och gör allt för att de ska utvecklas och må bra!

  11. Åh älskar mutti krossade tomater!!

    Mitt bästa recept är spagetti och köttfärssås!
    Nötfärs
    Köttbuljongtärning
    Pressad vitlök
    Gul lök
    Rivna morötter
    Mutti krossade tomater
    Hackade gröna oliver
    Champinjoner
    En skvätt rödvin
    Svartpeppar och salt

    Sååå gott och vid servering massa riven parmesan ovanpå!

    Hoppas på vinst!! 🙂

  12. Halloj! 🙂 skoj med en matlagnings tävling 🙂
    Jag lagar helst en god köttfärssås 🙂 kram

  13. Det godaste jag lagar med krossade tomater är min kick-ass kryddstarka korvgryta. Jag fräser massor av vitlök, gul lök och en röd chili i lite rapsolja, i med skivad korv (chorizo med 90 % kött väljer jag) och steker tills det fått färg. Sedan har jag i krossade tomater, tomatpuré och lite vatten. Sänker värmen så att det får puttra så smått. Har även i lite vitt vin för smakens skull. Saltar och pepprar efter smak.
    Serveras med pasta eller ris 🙂

  14. Afghanska köttbullar i tomatsås är riktigt gott och kryddigt 🙂

  15. Köttfärssås är ju en klassisk variant!

    Kram Sanna

  16. Lasange, då är krossade tomater ett måste =)

  17. Jag lagar helst frikadeller i tomatsås 🙂

  18. Normalt sett så brukar tomatprodukter hamna i köttfärssåsen, men nu har min son Ludvig (1,5 år) insett att det inte bara är gott med köttfärssås utan även med pasta i en god tomatsås där tomatsmaken verkligen får dominera och det gör mig riktigt glad, för det är ju lite mer vuxenmat.
    Att få använda sig av Muttis prudukter till honom hade varit underbart då det är riktigt bra!

  19. I en god lasagne förstås med färsk pasta, köttfärssås, färsk tomat, ost, massor av vitlök och så naturligtvis den krossade tomaten. Och för att inte glömma en béchamelsås med massor av god ost!

  20. Oops, glömde skriva mejladressen. Så kan det bli när man har lite för bråttom!

  21. En klassisk köttfärssås!

  22. Åh, vilken rolig tävling!
    Matlagning är ett av mina största intressen och krossade tomater använder jag väldigt ofta. Jag älskar vegetariskt och gör ofta olika vegetariska grytor och soppor med just krossade tomater. Just nu är linssoppa en stor favorit! 🙂

  23. Helena i Uppsala

    Köttfärspaj med kantareller och rivna morötter i

  24. Vad roligt att dina föräldrar just rekommenderade dig att köpa Muttis krossade tomater, för det är precis vad jag rekommenderar mina föräldrar när de vill ha italienska recept från mig! 🙂

    Det jag absolut främst använder Muttis krossade tomater till är till att göra en tomatsoppa. Jag kokar upp tomaterna med vatten och buljongtärningar och slänger i de grönsaker som finns hemma. Oftast blir det morätter, bönor, zucchini… Har jag lök och vitlök i så steker jag denna i kastrullen innan jag slår på tomaterna/vattnet. Den viktigaste ingrediensen är dock den färska chilin. Soppan ska vara så stark att man måste äta den med en rulle hushållspapper bredvid sig för att torka svetten som rinner efter varje sked. Haha. Och vill man, kan man dämpa hettan genom att servera soppan med en klick ricotta! Mums!

  25. Jag lagar helst "Röda grytan".

    Jag är vegetarian och de här är supergott och enkelt,

    Kinjebönor
    Rödlök
    Morötter
    Röd paprika
    Krossade tomater
    Buljong

    Man kan ha chili om man vill också.

    Stek ihop och när du serverar smula över getost/fetaost.

    Servera med ris eller potatis. Eller varför inte min favorit, en stor god sallad och keso 🙂

    Smaklig måltid!

  26. Bolognese i all ära men en riktigt god tomatsås utgör grunden för en fantastisk Melanzane alla parmigiana. Och för att göra en riktigt mustig och härlig tomatsås måste man ha dom bästa tomaterna 🙂 Gifter sig väldigt fint med mozzarella och parmesan!

  27. Vilken rolig tävling! Med krossade tomater gör jag allra helst min pappas tomatsås. Den är så underbart god och fungerar precis lika bra till pasta som pizza. Att den tar längre tid än en vanlig sås får man stå ut med, för slutresultatet är gudomligt!
    Kram

  28. När jag blev mamma så väcktes kärleken till matlagning! Än så länge är jag inte så superduktig i köket, men jobbar på det! Min favorit med krossade tomater är hemlagad lasagne.

    Kram, Ingrid

  29. Åh jag skulle lätt vilja vinna detta. Det jag helst lagar med krossade tomater är nog lasagne. Både vegetarisk och med köttfärs faktiskt. Annat gott är kycklinggrytor med indiskt sting. Hoppas på tur!

  30. Krossade tomater gör sig bäst i en äkta cypriotisk bulguri! Alltså bulgur, klippt spagetti, vitlök, chili, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Smaskens att servera med lite halloumi och en klick yoghurt med citron!

  31. Tomatsoppa med grönsaker och skaldjur! Mums!

  32. att använda krossade tomater i matlagningen räddar vilken fantasilös stund som helst – och gör den ofta istället riktigt fantastifull! helst lagar jag grönsaksgrytor med krossade tomater som bas, gärna får där vara svamp, zucchini, massa lök, morötter och oliver i. och så en skväll balsamvinäger, lite grönsaksbuljong, soja och goda kryddor innan smakerna får ingå smakäktenskap med varandra i grytan. serveras med jasminris eller färsk tomatfettuchini! mmmm!

  33. Köttfärssås med massor av vitlök & basilika =)

  34. Hemlagad pizza såklart! Snabbt, superenkelt och supergott, och det är tomaterna som gör det sistnämda! Alltid på restauranger får man be om extra tomatsås, därför gör vi alltid egengjord pizza där man själv får bestämma hur mycket det ska vara (och det är myyyycket!). Krossade tomater används ofta här hemma! 🙂

  35. Kul tävling! Jag lagar helst köttfärssås eller chili con carne. Som ensamstående med en tvååring är det ofta man gör det lätt för sig, även om jag önskar att jag hade mer tid och fantasi för matlagning. Du får gärna lägga upp lite recept på tomatbaserad mat, det är ju så gott! Kram

  36. Fin blogg, hur mår du? 🙂
    kram

  37. KÖTTFÄRSSÅS!!! Och det lagar jag och min sambo tillsammans VARJE SÖNDAG! Ibland även mitt i veckorna. Ja, vi älskar verkligen köttfärssås och spagetti.

  38. Helst av allt gör jag en smarrig tomatsås med massvis av vitlök, peppar, chilli och basilika. I såsen vill jag ha morötter och vitlök i bitar. Till vill jag ha knaperstekt bacon, som jag stekt i sweetchilli. Sen massor med parmersanost över. Och såklart ska det vara tagiatelle till 🙂

  39. klassisk tomatsås brukar jag laga då och då och frysa in, den blir en bra grund till såå många måltider sen, som ensamrätt till pasta eller som grund i vegetarisk lasagne, pizza, grytor osv

  40. Jag har aldrig lagat detta men det låter sjukt gott och jag kommer testa det så fort jag får chansen 😉 Jag håller på att flytta hemifrån nu, så lite mattips skulle inte alls sitta fel 🙂

    Krossade tomater, mozzarella, in i mikro/ugn, sen på med färsk valfri krydda! 🙂

    Vart kan man köpa de där Mutti sortimentet?
    Kram

  41. Det var ingen illa samling inte 😀 Vem älskar inte matlagning även om man inte är världens bästa. Själv har jag nyligen upptäckt att krossade tomater är sjukt gott att ha till en tonfisk/pastasallad, smaken av krossad tomat ger en bra balans till salladen 😀

  42. Hallå, italiensk mat passar väl allra bäst en italienare som alltid äter god italiensk mat och alldeles för mycket pasta! Men hur jag lagar med mina muttis (låter vidrigt, dock köper jag alltid mutti)
    Jag bakar först gnocchi och sedan gör jag en väldigt tomatig köttfärssås med mycket rosmarin och vegeta. Perfekt om jag får säga det själv, har det ju i blodet hehe! Forza Mutti!

  43. Mitt bästa recept med krossade tomater är antingen egenlagad salsa som man tar antingen till tacos eller till nachochipsen (bästa fredags-snacket enligt mig), men även köttfärssåsen som jag har ett eget student-recept på! Det gäller att vara kreativ som student 😀

  44. En tomatsås som jag äter med spaghetti och öser på kanske en halv flaska olivolja. Baserar hela min diet på olivolja 🙂

  45. Tomatsoppa med sötpotatis. Nyttigt, fräscht och gott!

  46. Åh! Jag som älskar tomater 🙂 Jag vill tävla!
    Tomatsås gör jag helst!
    Kanske lite för ofta också om du frågar de runt omkring mig.. men jag lär aldrig få nog 😉

  47. Michelle - men bebis i magen

    Jag hade låtit min sambo laga hans underbart goda köttbullar i tomatsås, som helst puttrat i flera timmar 🙂

  48. Åh vilken härlig tävling! Älskar tomaträtter! Mina favoriter jag lagar är enchiladas, curry-kyckling gryta, hemmagjord tacos sås, tomatsoppa, chili con carne, taco-soppa, zucchini minipizzor och grekiska biffar i basilika sås! Å vi får inte glömma den underbara köttfärs-broccoli gratängen!

  49. En kompis till mig tipsade om en kycklingrätt som jag testade. Jag tyckte det lät en aning tokigt, men på nå vid funkade det. Kycklingfiléer med mycket vitlök, olika sorters bönor, krossade/passerade tomater. Fantasin sätter stopp för vad du kan ha i.

  50. mmm yummie

  51. Min bästa rätt med tomat i är lins och korvgryta!
    God, mättande och nyttig. Lagar stor laddning och tar med i lunchlådan.
    Kryddstark mager korv, röda linser, potatis, lök, paprika, vitlök, krossade tomater, tabasco.
    Mums!

  52. Min bästa rätt med krossad tomat är utan några tveksamheter lasagne! Bästa rätten som man kan variera innehållet i beroende på vad som finns hemma. Burkar ha allt ifrån majs, champinjoner, zukini, syltlök med mera!

  53. Den rätten som jag lagar helst med krossad tomat är lasagne och köttfärssås. Men har även på senaste tiden gjort så kallat bjudbröd, som är perfekt att bjuda på, och riktigt gott!

  54. En pastasås med mutti körsbärstomater, tonfisk, vitlök, kapris och basilika! Superenkelt och supergott!

  55. Jag använder krossade eller passerade tomater till det mesta faktiskt. Köttfärssås, chiliconcarne, korvstroganoff, pizza, låter köttbullarna puttra i kryddade krossade tomater, lasagne…. ja jag använder det som sagt till massor!

    En favorit hos barnen är min egen korvgryta. Med korvslantar, morötter, zucchini, lök, champinjoner, paprika, tomatkross, kryddor och en skvätt grädde i. Dom älskar det 🙂

    Kram Annika
    [email protected]

  56. I köttfärssås har jag alltid MUTTI’s krossade tomater, mums!

  57. Jag lagar nog helst Mousakka med krossade tomater. Jag använder dock potatis istället för aubergine. Det är en spännande men enkel rätt som man kan experimentera med ganska mycket.
    Något jag tycker Mutti borde börja sälja är soltorkade tomater. Även det är gott grovhackat i mousakkan.

  58. Jag lagar Köttfärssås!! Där är den ju obligatorisk..

  59. Åh.. Det går att göra så otroligt mycket gott med just krossade tomater!! En korvstroganoff som passar för hela familjen, en god lasagne, köttfärssås (såklart!) med krossade tomater och lite vitlök, persilja och tacokrydda bland annat, en pastarätt med tomatsås kryddad med olika kryddor (persilja, citronpeppar osv..), en smarrig fiskgratäng – Det finns massor av gott att göra med krossade tomater! Det som jag helst av allt skulle laga med krossade tomater skulle vara en lasagne eller en saftig tomatsås till en god pasta!

  60. Jag brukar köpa färskpasta och sedan steka bacon, lök och sedan peppra och salta och därefter ha på krossade tomater. Sedan toppar jag det hela med riven parmesanost. Perfekta lunchen!:) Kolla: elsaarapp.blogg.se så skrev jag nyligen ett inlägg om denna maträtt och la även upp en bild.
    Kram!

  61. Vad lagar jag på krossadtomat?
    Jag brukar göra GNOCCHIS där jag sedan använder krossade tomater och köttbitar till såsen! Riktigt gott dock tänkte jag gå emot strömmen och säga att jag inte använder krossadetomater till min pizzasås vilket gör att jag får skeptiska blickar. Jag använder tomatpure 😉

  62. Återupptäckte mutti förra veckan, har kört med "vanliga" krossade tomater de senaste åren. "lyxade till det" med deras sås till min bolognese. Mums!
    Men det passar ju till precis allt!

  63. Åh, jag älskar deras krossade tomater, de står alltid med på inköpslistan, jag har det till nästan allt!
    En favorit är dock det jag och sambon lagade i går;
    1. Hacka gul lök och vitlök
    2. Skär valfri kryddig korv i "slantar"
    3. Fräs ingredienserna ovan i smör och rapsolja i en stekpanna tills allt fått färg
    4. Häll över MUTTI Polpa
    5. Låt småkoka under tiden som du kokar upp vatten i kastrull för färsk tortellini
    6. Häll smaksatt creme fraiche i korvgrytan (tomat och basilika eller fetaost och soltorkade tomater är att rekommendera)
    7. Låt koka ihop
    8. Klart! Superenkelt och jättegott! MUMS!

    Det kan även serveras med fullkorns-snabbmakaroner för en mer vardaglig känsla. Perfekt för barnen om man undviker chili i den kryddiga korven.

  64. Jag lagar gärna köttfärsås på hjortkött med krossade tomater och andra kryddor! Blir så suveränt jäkla gott!

  65. Hej, krossade tomater av just det märket är något som alltid finns hemma i vårt kök. En förbrukningsvara som jag gärna tillagar någon god middag av, ex. korvstroganoff. Den rätten påminner mig om barndomen, speciellt under måltiderna på skolan. Då stod jag mer än gärna första i ledet 🙂

  66. 1 portion:

    1 ägg
    1 1/2 matsked mjölk
    salt&svartpeppar efter smak
    1/4 brödbit (baguette blir bäst i konsistensen)
    2 teskedar creme fraiche
    2 teskedar krossade tomater eller tomatsås efter val
    1 skriva bacon eller 1 halv skinka-skiva
    Dijonsenap efter smak. (& eventuella smakblad)

    hur: blanda ägget och mjölken i en kaffekopp. Häll i kryddorna, bryt brödbiten i bitar. Häll i creme fraichen&tomatvalet, ägg över skinkan och tryck lite så att äggblandningen täcker sidorna och delvis över innehållet. Ha inne i micron på högsta värmen i cirka en minut och tio sekunder.

  67. 1 portion:

    1 ägg
    1 1/2 matsked mjölk
    salt&svartpeppar efter smak
    1/4 brödbit (baguette blir bäst i konsistensen)
    2 teskedar creme fraiche
    2 teskedar krossade tomater eller tomatsås efter val
    1 skriva bacon eller 1 halv skinka-skiva
    Dijonsenap efter smak. (& eventuella smakblad)

    hur: blanda ägget och mjölken i en kaffekopp. Häll i kryddorna, bryt brödbiten i bitar. Häll i creme fraichen&tomatvalet, ägg över skinkan och tryck lite så att äggblandningen täcker sidorna och delvis över innehållet. Ha inne i micron på högsta värmen i cirka en minut och tio sekunder.

  68. Jag brukar göra kryddiga järpar av nötfärs som innehåller: Turkisk yoghurt, Salt,peppar, curry,spiskummin, vitlök, sambal-oelek & lök. De lindar jag in i bacon och lägger i en ugnsform tillsammans med krossade tomater, lök och massa kryddor efter smak och kör sedan i ugnen! Till det serverar jag ris & sallad, ibland även med lite tzatsiki. Super gott och enkelt!

  69. Vi är pastaälskare i den här familjen. En riktigt god tomatsås som fått stå på spisen väldigt länge är nog det bästa jag vet.
    Det roliga är att min 7 månaders äter glatt köttfärssås gjort med mutti men vägrade en annan sort 🙂

  70. Jag gör helst spagetti och köttfärsås och brukar faktiskt köpa mutti när jag är förbi citycross eftersom det är stor skillnad på smak! Så jag skulle bli jätte glad att vinna 🙂

  71. Anna Lundkvist

    Krossade tomater är en basvara som alltid finns i mitt skafferi. Man kan ju göra MASSOR av gott med denna fantastiska vara lasagne, pastasåser, köttfärsröra, tomatsoppa you name it.
    Chili con Carne är dock mitt favoritrecept som älskas av hela familjen. Är superenkelt och fixas till på nolltid.

  72. Tomatsoppa, som kan varieras i all oändlighet.
    Och just denna här, tycker jag har det lila xtra..

    Tomatsoppa med aprikoser och chili

    1 finhackad gul lök
    3 hackade vitlöksklyftor
    1 urkärnad, strimlad röd chili
    2 msk rapsolja
    2 burkar finkrossade tomater
    2 msk tomatpuré
    8 dl grönsaksbuljong
    20 torkade aprikoser
    salt och peppar
    1 dl creme fraiche

    Fräs löken tills genomskinlig tillsätt tomater, tomatpuré, aprikoser, och buljong låt puttra
    under lock ca 20 min..
    Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar
    och tillsätt creme fraiche, värm försiktigt..

    Servera gärna med en klick örtcreme fraiche!

  73. Vem blev den lyckliga vinnaren?

  74. Vem vann i Mutti-tävlingen?

Lämna ett svar till Kimmey ~ Kung varje dag Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *