Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Boeuf bourguignon

Publicerad,


– Tärna högrev (ca 2×2 cm), stek och krydda med salt och peppar.
– Häll i 5 dl rödvin (bourgogne), buljong och lite vatten i en gryta och släng sedan i köttet.
– Fräs lök och vitlök med lite honung. Ned med det i grytan.
– Smula i fyra lagerblad, lite timjan, salt och svartpepparkorn.
– Häll i lite tomatpure och soja för färgens skull.
– Låt koka tills köttet är mört.
– Fräs färska champinjoner och strimlad bacon.  Häll i grytan sista kvarten.
– Gör sedan såsen lite tjockare med Maizena och tillsätt till sist syltlök.

Servera med potatis av något slag (jag gjorde potatisklyftor i ugn) och sidesallad.

En otroligt god och rolig köttgryta.

4 Kommentarer

  1. Ser supergott ut, även fast jag är vegetarian 😛

  2. Men åh! Det är sånt där som gör mig ännu mer sugen på att flytta hem till Sverige igen, den svenska maten och det svenska godiset. Norge har verkligen ingen matkultur och godiset smakar inte alls som hemma ;(

  3. Du verkar så duktig på att laga mat! Har du gått hotell resturang eller något? Hursom så värkar du vara en toppen mamma med skinn på näsan, good for you! Hur får du tid, ork att laga sån god och bra mat i vardagen, när du är ensamstående? Är faccinerad!

  4. Jag är ett riktigt matvrak och har en enorm kärlek för mat. Du är så himla kreativ och det vattnas i munnen på mig varje gång jag ser vad du har lagat. Blir alltid lika förvånad över hur duktig du är och vad du har lagat. Jag får alltid för mig att de flesta äter typiska svenska måltider eller att många inte är kreativa i köket :p Men nopp måste säga att du är riktigt duktig!!!

Lämna ett svar till nadine Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *