Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Porterstek

Publicerad,
 
Gårkvällens middag och dagens lunch.  En klassisk Porterstek.
Jag hade egentligen tänkt göra någon vanlig gryta, men sedan kom jag att tänka på min mamma… hon lagar alltid stek på en massa olika och alltid goda sätt.  En favorit är porterstek, så jag hämtade inspiration därifrån.
Om den blev som mormors porterstek? Njä.  Köttet blev lite torrt, dels pga att jag glömde bort vad jag höll på med (det sköter ju sig själv på spisen) så den stackars köttbiten fick koka ca en kvart för länge. Men äh! Vi dränkte allt i den otroligt goda såsen och maträtten fick flera tummar upp av kiddosarna ändå.
 
De märkliga ingredienserna består av: kött (högrev, fransyska, rostbiff), porter öl, gula lökar, vitlöksklyftor, kinesisk soja, några skvättar worcestershire, outspädd svartvinbärssaft, torkade enbär, timjan, svartpepparkorn och fond.
Jag kokade bara upp alla ingredienser, kastade sedan in steken i grytan och lät puttra.  Jag höll till en början koll på köttet med termometer och väntade på att den skulle nå 70 grader (men sedan blev det ju lite mer än så).
När jag väl kom ihåg att jag lagade middag så fiskade jag upp steken, gjorde såsen lite tjockare med maizena och hällde i liiite grädde.
 
Bör väl kanske serveras med kokt potatis, men det finner vi lite tråkigt i den här familjen så Emilia bad om potatisklyftor istället.

2 Kommentarer

  1. vilken snygg blogg du har!!
    Kram 🙂

Lämna ett svar till Denise - mamma till Noah Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *