Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Helstekt fläskfilé med champinjonsås

Publicerad,
 
 
Gårkvällens middag: helstekt fläskfilé som marinerades i något så enkelt som olja, soya, citron, salt, peppar och paprika.  Bryn köttet så det får en fin yta, kast in i ugnen i ca 20-30 minuter.  Och serverades med ris och champinjonsås (med mycket peppar).  Kidsen åt flera portioner och då vet man att det är gott.  Elian äter liksom i perioder, vissa dagar – flera dagar i rad, till och med veckor – strejkar han och skjuter bara undan tallriken.  Så när han (och Emilia) äter, då känner man en sådan jäkla lycka.  Ni med matvägrande barn vet exakt vad jag menar!
Emilia matvägrar sällan men helt plötsligt kan hon bli petig och då gillar hon inte det hon tidigare älskat.  Kids i ett nötskal.
 
Hur som helst, det har blivit en del fläskkött här på sistone.  Jag föredrar egentligen nötkött, men utbudet är taskigt här i Spanien så man tar det som finns och det som är bra.
Jag börjar dock längta efter fisk… lax, svärdfisk, grillad tonfisk, gratäng… vad som helst.  Utbudet på sådant är ju enormt, men av någon anledning handlar man alltid samma saker, det man oftast lagar och så hinner man tröttna på alla maträtter.  Så i morgon blir det fisk- och skaldjursdisken i affären istället.
 
Sådärja, nu vet ni vad jag har för tankar om mat också.  Intresseklubben antecknar..?

6 Kommentarer

  1. Ååh det där såg riktigt gott ut, nu blev jag hungrig!

  2. gud så gott det såg ut! 🙂

  3. Mums, det där såg supergott ut 🙂

Lämna ett svar till Elin Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *