Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Lyckad kräftskiva

Publicerad,
 
Tidigare år här i Spanien har jag köpt färdiga kräftor från svenska butiken, helt desperat – oavsett pris, bara för att jag tycker att det är SÅ himla gott.  Men nu har jag ju insett att det är minst lika enkelt att koka själv, då spanska kräftorna i fiskdisken är billiga och sedan blir det ju såklart godare att göra själv.
Igår hade jag dock inte tillgång till så mycket krondill (det finns bara på marknaden ibland), så det blev bara dill och givetvis smakade det lite annorlunda men det blev bra ändå med lite öl, salt, socker och vitpeppar.
 
Som tillbehör hade vi en lite starkare ost, olika brödsorter, aioli och en jättegod röra som bestod av:
Rödlök, ägg, majonnäs, matyoghurt, dill, svart rom, fransk senap, salt och svartpeppar.
 
Elian hade redan gått och lagt sig innan kräftfesten började, så han slapp bli skrämd av de röda små djuren den här gången.  Storasyster var däremot med och åt med god aptit, precis som vanligt.

7 Kommentarer

  1. Dags för mig att typ börja råplanera kräftskiva nurå. Fan vad fett det ser ut. Hade ni någon paj eller rökt fisk med? Rökt sik, men den där romsåsen hade ju varit en jävligt god mix=)

  2. Så fina bilder! Kan inte du visa hur du har redigerat dem? Kram!

  3. Underbar blogg! Håller med om att kräftor är det absolut bästa man kan äta! Särskilt pänslade med vitlök, kryddor och smör i ugnen.. Mums! Tips till nästa gång du hittar krondill, den går super att förvara i frysen, precis som med vanlig dill 🙂 Perfekt då suget kommer..

  4. Åh, ja har faktiskt aldrig vart på kräftskiva, men blir grymt sugen på att gå på en när ja ser desas bilder =)

  5. Åh, det låter underbart! 🙂 Skulle nog aldrig våga mig på att äta kräftor (är vegetarian) 😛 haha!

  6. Så fina bilder och så gott med kräftskiva! 🙂

Lämna ett svar till IDA COOLIDZ Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *