Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Vinkokta musslor

Publicerad,
 
Det var ett tag sedan jag gjorde ett matinlägg, vi har ätit hur mycket gott som helst i sommar men man har väl prioriterat att bara umgås istället för att dra fram kameran och dra ut på måltiden.  Men jag skall bättra mig.
 
Just den här maträtten har jag skrivit om tidigare, men den får vara med på bild igen.  Jag älskar ju skaldjur och skulle förmodligen kunna överleva på bara det så musslor är bland det godaste jag vet.
Emilia slukade i sig ett par portioner igårkväll men Elian tittade sådär konstigt på dom utan att våga smaka – precis som han gjorde med kräftorna – så han fick nöja sig med en annan maträtt och lite vitlöksbröd.
 
Hur som helst, för den som inte minns det här receptet så innehåller rätten detta:
3 kg musslor
4 schalottenlökar
5 vitlöksklyftor
En halv röd chili
Persilja
Koriander
Timjan
Ca 5-6 dl vitt vin
1 dl grädde
Salt och peppar
 
Hacka lök, vitlök, chili och örter.  Krydda.  Fräs på i några minuter, tillsätt vin och låt koka upp.
Skrubba musslorna, lägg i grytan och låt koka tills musslorna öppnar sig (ca 4-5 min).  Häll i grädden och koka någon minut till.
 
Serveras omedelbart med bröd (jag gjorde vitlöksbröd).

1 Kommentar

  1. Åh. Så. Gott. Ge mig

Lämna ett svar till Sara Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *