Tex-Mex
Idag hade jag planerat att göra Tikka Masala till middag men i sista sekund märkte jag, smarto, att vi inte hade något ris hemma. Då kändes det rätt tråkigt. Så det blev att göra någon sista-minuten-middag av kyckling och annat som jag hade hemma.
Jag strimlade och stekte på kycklingen med x antal olika kryddor (man tar det man har) + soya.
Sedan tog jag ur kycklingen och fräste på lök, vitlök, paprika, lite zuccchini och persilja. Hällde i innehållet från några hela tomater (rester från när jag gröpte ur tomater häromdagen) och ett par matskedar salsa och lät koka upp.
Sedan kryddade jag lite extra med hot sauce, salt och peppar och tillsatte till sist kycklingen.
Sedan tog jag bort ”röran” från plattan, hällde ned allt i en ugnsform tillsammans med tortillabröd och la till sist på riven mozzarella- och cheddarost. Det fick gratineras i ugnen i ca 10 minuter, 225 grader.
Serverades med creme fraiche och salsa.
Lite likt enchiladas, kanske? Kryddigt och gott var det i alla fall.
Gott det låter!
Det låter och ser väldigt gott ut!
Åh gud så mumsigt det såg ut!