Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Kycklinggryta ”Coq au Vin”

Publicerad,


Med inspiration från den franska rätten ”Coq au vin”…

Här lagas ingen tupp, jag tog istället kycklinglårfileer.

– Bryn kycklingbitarna i smör så att dom får färg, salta och peppra.
– Häll över dom i en gryta, slå på rödvin, lite vatten, morötter, soya, lagerblad, timjan, persilja, kycklingfond och svartpepparkorn.
– Låt koka upp.
– Stek bacontärningar knaprigt.  Ställ undan ett tag.
– Hacka lök, vitlök och champinjoner och stek sedan i baconflottet.
– Häll ned allt i grytan.  Låt puttra i några minuter.

Serverades med ris.  Men jag hade nog föredragit potatis om jag hade haft det hemma.  Man tar det man har.

4 Kommentarer

  1. Du verkar verkligen lägga ner energi och möda på maten hos er! Det önskar jag att mina föräldrar också gjort! Så få som gör det nu för tiden, tycker att du är otroligt duktig, och riktigt bra recept! Kul o se:) Kram

  2. Ah men jäklar vad gott det ser ut! Nu blev jag hungrig 🙂

  3. åh. dethär måste jag göra någon dag! tack för tipset!

Lämna ett svar till becca Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *