Kycklinggryta ”Coq au Vin”
Publicerad,
Med inspiration från den franska rätten ”Coq au vin”…
Här lagas ingen tupp, jag tog istället kycklinglårfileer.
– Bryn kycklingbitarna i smör så att dom får färg, salta och peppra.
– Häll över dom i en gryta, slå på rödvin, lite vatten, morötter, soya, lagerblad, timjan, persilja, kycklingfond och svartpepparkorn.
– Låt koka upp.
– Stek bacontärningar knaprigt. Ställ undan ett tag.
– Hacka lök, vitlök och champinjoner och stek sedan i baconflottet.
– Häll ned allt i grytan. Låt puttra i några minuter.
Serverades med ris. Men jag hade nog föredragit potatis om jag hade haft det hemma. Man tar det man har.
Du verkar verkligen lägga ner energi och möda på maten hos er! Det önskar jag att mina föräldrar också gjort! Så få som gör det nu för tiden, tycker att du är otroligt duktig, och riktigt bra recept! Kul o se:) Kram
gosh vad gott det ser ut!
Ah men jäklar vad gott det ser ut! Nu blev jag hungrig 🙂
åh. dethär måste jag göra någon dag! tack för tipset!