Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Spaghetti klassiker

Publicerad,


Igår till middag åt vi något så exklusivt som spaghetti med köttfärssås.  Elian fick också smaka efter era tips om att ge honom det man själv äter (utan salt då, förstås?) men det var ingen hit.  Dessutom vill han BARA äta själv, den där jäkla skeden blundar han åt eller kastar åt helvete om han själv får hålla i den.  Så det gick inte alltför bra.

Men hur som helst, spaghetti och köttfärssås var det.  Jag tycker att den rätten funkar om man inte äter den alltför ofta.  Dessutom är det gott om man blandar i lite allt möjligt i den, typ det man har hemma.  Vi hade i lök, vitlök, basilika, oregano, champinjoner och tomater.
Annars kan man ju krydda med vad fasen som helst, det blir ju alltid något nytt.

Är det någon som har något bra tips på en liten annorlunda variant? Eller kör alla den klassiska köttfärssåsen?
För visst är det ändå så, att den här maträtten måste vara bland det vanligaste i Svenska hem?

21 Kommentarer

  1. Kanske låter gross men om man häller i lite senap blir köttfärssåsen grymt god!!
    Kram <3

  2. Häll i lite rödvin, färsk timjan, soltorkade tomater i små bitar, svartpeppar, kalv buljong, massa vitlök och lök osv osv

    riven färsk parmesan! voila!

  3. Jag brukar köra på vattenkastanjer, minimajs och champinjoner i min köttfärsås men ibland händer det även att fler sorter åker i. Det går ju ha det mesta, och gud så gott det blir. Antingen till spaghetti eller potatis 🙂

  4. Igår hade vi BANAN i vår köttfärssås! Prova! Det smakar … annorlunda, men gott!

  5. Morötter och majs i en äkta bolognese smakar susen 🙂

  6. Nej, min är nog ganska basic. Bryn nötfärs kryddad ganska rikligt med allroundkrydda, ner med pressad vitlök, finhackad gul lök, och krossade tomater. Krydda med oregano, salt, peppar, lite chilli och en skvätt vispgrädde, och om den känns för tjock så tar jag i lite vatten med. Ibland har jag även i riven morot och/eller champinjoner.

  7. Morötter gör det gött! Prova även att ge färsen en lite indisk touch, med spiskummin, nejlika och rostade mandelspån. Riktigt gott som ombyte!

  8. Otroligt mysig blogg =)

  9. Vi brukar köra en annorlunda variant med köttfärs, lök, paprika och creme freice paprika/chili till spaghetti, för att variera sig lite. 🙂

  10. Lök, köttfärs, salt-peppar-organo-grillkrydda-chillikrydda, en burk tacosås, ngn matsked ketchup, krossade tomater, en skvätt vatten, några dl vispgrädde, rivna morötter och en snabb-snabb vända med stavmixer!!! Sen i med champinjoner-färska ska det va 🙂 Mums!

  11. världens godaste curryköttfärssås/gryta:

    ca 400-500 g köttfärs (5-10% fett)
    1 brk campbells tomatsoppa
    1 dl rostade kokosflingor (rosta i stekpanna)
    1 dl hackade jordnötter (saltade eller torrostade)
    currypulver (gärna Santa Marias mango curry pulver men vanligt går bra det också)
    torkade bananchips efter smak
    basmatiris

    Stek köttfärsen i olja uppblandad currypulver. I med tomatsoppan. Låt puttra någon minut. Salta. I med kokos och jordnötter. Servera med basmatiris och bananchips på toppen (ha inte i dem direkt i såsen innan, de blir slemmiga snabbt). Det låter kanske konstigt men det är fantastiskt gott!

  12. Tycker dessa recept lät lite konstiga men så kanske jag är för vanlig med min köttfärssås 🙂

    Stek gul lök sen köttfärsen o släng i lite aromat, salt o peppar, när den är stekt häller man på chilisås, en skvätt ketchup (efter behag) och lite vatten, efter det puttrat lite åker en burk champinjoner o färsk vitlök ner och eventuellt grädde om man vill ha annars funkar det lika bra utan. Jättegott!

  13. Ta lite MILD tacosalsa i köttfärssåsen..MUUUMS!!! 😉

  14. Jag brukar ha i rivna morötter, chilisås, tacosås, champinjoner, creme freisch, krossade tomater, kryddor och det viktigaste: en skvätt rödvin 🙂

  15. Oj nu när jag läser dom andras kommentarer inser jag hur mkt jag har i min köttfärsås, men sjukt god är den.
    Blandfärs eller nötfärs
    2 gula lökar
    2 röda paprikor
    1 grön paprika
    Grovmalen svartpeppar
    En burk pastakrydda
    Gillkrydda
    Dragon
    Basilika
    Organo
    Yterst lite pizza krydda
    En solo vitlök
    En passerad tomat förpakning (ICAs tror jag det är)
    En krossad tomat med chili förpakning (ICAs tror jag det är)
    En liten skvätt chilisås.
    Och i slutet en liten skvätt grädde.

    Löken och paprikan porerar jag i en matberedare sen hittar jag bara i allt annat. Har dock inte måtten då jag kör för hand och efter en massa smakprov med skeden.
    Jag gör även mitt köttfärs i en gjutjärnsgryta då jag tycker den blir godast då. Och den står och puttrar minst en timme på spisen. Smakar även av då hela tiden 🙂

    Som sakt älskar jag den för den blir väldigt god om du balanserar alla kryddorna rätt 🙂

  16. Jag brukar lägga i färska tomater, soltorkade tomater och oliver, svamp, morötter…då blir det lite mer!

  17. Jag brukar göra en god pasta och köttfärsrätt i ugnen som är super enkel! Min kära mormor som lärde mig den 🙂
    Koka pasta, under tiden bryner du blandfärs, stek med lite gullök (finhackad) krydda med grillkrydda/vitlök häll sedan i en ICA´s krossade tomater med vitlökssmak, en burk creme fraich, lite matlagningsgrädde.

    Lägg den färdig kokta pastan (gärna tagliatelle, men funkar med vilken som) i botten av en ugnsäker form, häll över köttfärs blandningen och in i ugnen, under tiden steker du klippta baconskivor knaprigt och när de är klart tar du ut formen och strör på baconen, klart!

  18. Stekt köttfärs(ofc)med lite salt och peppar, creme fraiche, chilisås, currykrydda. Servera med pasta eller ris. Inte en vanlig bolognese men god!

  19. Jag brukar ha i grädde istället för krossade tomater när jag har lust 🙂 Det är supergott så pröva det om du inte gjort det 🙂

  20. Måste tipsa om att ha i en skvätt Thai sweet chillisås i köttfärssåsen. Ger en jättegod sötma 🙂

  21. Jag antar att jag gör en vanlig köttfärssås,
    Men gud så god den är!
    Stek köttfärs och riven lök(gullök)
    När den är genomstekt lägger du i en köttbuljong och cremefraich,Häll i lite chilisås/tomatpuré Krydda med massvis med paprika puver,lite salt och peppar lägg i champinjoner färska eller på burk smaka av omdeninte smakar såmycket så lägger man i en halv bit kött buljong till.
    MUMS!
    🙂

Lämna ett svar till Carro Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *