Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

BBQ Ribs

Publicerad,


Ikväll åt vi detta.  Inte det nyttigaste, inte alls… men farligt gott!

Revbenen fick först koka tillsammans med en delad lök, vitlök, salt, svartpeppar, worcestershiresås och öl.  Det tog väl ca en timme.

Sedan marinerades dom med en BBQ glaze:
Barbecuesås, ketchup, chilisås, worcestersås, soya, spiskummin, chilikrydda, salt och peppar.

Dom fick grillas i ugnen tills dom fick en härlig färg, ca 15 minuter.

Samtidigt friterades pommesfriten i ugnen med alldeles för mycket olja (mums!).  Salt, peppar, grillkrydda och paprikapulver.

Coleslaw:
Gräddfil, majonnäs, vinäger, senap, salt, citronpeppar, vitkål och morötter.

Det var synd att revbenen var så jäkla tjocka, det blev mest kotlettsmak av det hela… men tack vare att man kokar innan så blir det inte alls torrt.
Men att använda kamben skall vara att föredra, då blir det äkta ”Baby back ribs”.

Sedan var nog pommesen kvällens höjdpunkt.  Som sagt, riktigt fett… men det är SÅ sjukt gott att fritera själv i ugnen.  Det blir en riktig steakhouse känsla.

6 Kommentarer

  1. När du gör pommes, gör du då som när man gör klyftisar och har olja på en vanlig plåt? Eller har du liksom ett "oljebad" i typ ugnsform som dom verkligen friteras i? 😀

  2. Herre gud allt du lagar ser så himla gott ut!!! Är du kock oxå?

  3. Jag älskar att läsa dina recept =) Låter alltid så gott!

  4. Wow du är så duktig på matlagning och det mesta du gör skulle jag vilja pröva på! Vore trevligt att nångång få "recept", dvs att man vet hur mycket man ska ta av allting. Har noll koll 🙁

    Hur friterar man i ugnen? :O

  5. Tänk om alla barn hade en mamma som du, som lagade så god mat 🙂

  6. Men FYYYY så gott!! 😀

Lämna ett svar till Bianca Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *