Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Hummus-dip till förrätt

Publicerad,

Jag gjorde nyss ett försök till att göra egen Hummus.  Jag kan inte påstå att jag lyckades.  Det hela smakade jordnötssmör (för mycket sesampasta).  Men vafan – första försöket någonsin… det går ju att äta i alla fall.
(Var tvungen att testa att göra själv efter att ha smakat världens godaste på Malta).

400 gram kikärtor
3-4 msk sesampasta (tahini)
2 msk citronjuice
3 vitlöksklyftor
2 dl vatten
Salt, svartpeppar, spiskummin

Jag mixade ihop det hela till en jämn smet.  Hällde över lite olivolja och använde som dipp till saltakex.  Gott! Men jag är inte helt nöjd… jag vill att den skall smaka sådär amazing som utomlands.
Tips? Någon som är hummus-van? Haha.

7 Kommentarer

  1. Jag lyckas aldrig heller riktigt :/

  2. Jag är väällddiiigt van!!
    Jag brukar använda 4 tsk tahini, och sen är resten precis så som jag brukar göra. Jag bor just nu i Syrien och här finns hummus färdiggjort, men jag kan fråga hur dom gör den ordentligt så kan jag skicka in igen 😉

  3. Amanda Merrigan

    Ska jag skicka lite på posten kanske? Haha Arkadias egna 😉

    Löve you!

  4. Jag är hummus galen och jag har ett recept som jag tycker funkar perfa.

    En burk kikärtor (jag köper alltid den från Zeta)
    två klyftor vitlök
    2msk sesampasta eller 3-4msk hela frön
    vatten efter smak (jag brukar ha ca en halv dl)
    Saft från en citron och lime ev lite skal från citronen
    2-3msk olivolja
    Lite socker en nypa eller två
    Salt, peppar, spiskummin

    Låt kikärtorna rinna av och mixa med vitlöken oljan och citronsaften. Krydda sen efter smak.

  5. ha inte sesampasta, istället vitvinsvinäger! hackad persilja är gott i också 😛 kram!

  6. Hej hej Denize!
    Jag har läst dina tidigare bloggar och är såå glad att jag äntligen hittat dig igen 🙂

    Det du missat i Hummusen är YOGHURT!!!!!
    Tro mig min man kommer från Syrien och det första min käre svärmor lärde mig att göra var just Hummus, måste tydligen aaalltid finnas hemma, hehe.
    Så testa som sagt att ha i lite natuell yoghurt så blir det pricken över i:t.

    Ha det så bra och lycka till!

    /Mickaela

  7. Denize, skippa tahiniskiten!
    Ta en burk kikärtor, 2-3 vitlöksklyftor, saften från en halv citron (ev. mer! du kan även riva ner lite av skalet!), salt, peppar, 1/3 röd chili, matolja. Mixa. Ha ev i persilja också. Urgott och fräscht!

Lämna ett svar till Sophia Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *