Kvällens middag
Som lovat så skall jag börja få upp lite middagstips nu emellanåt.
Ikväll åt vi köttfärspiroger. Supergott att fylla med t ex ägg och svarta oliver eller mozzarella och pesto. Emilia föredrar de förstnämnda.
Det är dessutom jättepraktiskt att frysa in och micra/värma i ugnen om man någon dag inte hinner eller orkar stå och fixa mat, eller till lunch.
Men hur som helst… Stek köttfärs och krydda ordentligt (salt, peppar, grillkrydda, spiskummin, chili och cayenne använde jag idag), fräs på gullök och vitlök, tillsätt vatten och lite fond/buljong + lite soya och låt vätskan puttra in.
Sedan låter man bara färsen svalna och så fixar man ihop smördeg och fyller med valfria tillbehör.
Pensla dom med ett vispat ägg och sedan in i ugnen i ca 15 min i 225 grader.
(Bilden är kanske inte alltför smickrande men pirogernas utseende känns rätt oviktigt när man fixar ihop dom med en Elian på armen… men jag LOVAR att det är gott!)
Men gud va gott me piroger! Ett bra middagstips, tack 😀
Jag tycker det ser gott ut. Jag ska också därför göra det till middag imorgon 🙂 Fast jag ska nog köpa färdig smördeg 🙂