Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

En syrlig fiskgryta

Publicerad,

Det blev rätt sent igår, först för barnen och sedan för mig själv också.  Det premiärkollades på Melodifestivalen för i år när det visst gick att se live härifrån.  Det trodde jag inte.  Det är egentligen inte min grej alls och jag hade lika gärna kunnat vara utan men det blev en rätt skoj kväll ändå.  Emilia gillade ”tjejen med gitarren” mest (Lisa Miskovsky) och Danny.  Första var lite otippat för att vara henne och det andra var väl lite mer uppenbart, hehe.

Men innan dess bjöd jag på middag. 
För några veckor sedan skrev jag att jag var skitdålig på fisk, att det sällan lagas… men nu har jag nog slagit rekord.  Tre gånger inom en månad! Kors i taket!
Det blev dessutom riktigt bra igår.  Så himla enkelt så att jag måste dela med mig.

– Fräs på valfri lök och vitlök i ett par minuter.
– Tillsätt hela tomater och vitt vin, lite buljong, dill, citronpeppar, hela pepparkorn, lagerblad och låt koka i 20 min.
– Häll i någon tesked honung för att dämpa den syrliga smaken lite.
– Skär fisk i småbitar och lägg i.  Låt puttra i några minuter.

Servera med potatis.  Jag föredrar potatismos.

Det blir en perfekt blandning mellan pepparstarkt och syrligt.  Det är enkelt att göra och går riktigt fort.

1 Kommentar

  1. herre va gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *