Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Fiskgratäng med räkor och dill

Publicerad,
 
Jag har troligtvis lagt upp något liknande recept tidigare, men jag får väl vara tjatig då.
 
Idag tog jag fram fisk och räkor ur frysen och hade ingen direkt plan på vad det skulle bli.  Det kom jag på samtidigt som det var dags att laga ihop rätten.  Jag hade inte smör hemma och inte ägg heller men det fick bli en gratäng ändå.
 
– Skär fisken i mindre bitar (jag använde något som heter Panga här), lägg i en smord form, salta och peppra och sedan in i ugnen, 225 grader, i 15 minuter.
– Fixa såsen under tiden.  Fräs på purjolök och lite vitlök, tillsätt vitt vin, dill, timjan, en del citronsaft, lite buljong, salt, vitpeppar, grädde, maizena och sist räkorna.  Låt puttra en liten stund (ha inte i räkor för länge – då blir dom sega).  Ta ut fisken ur ugnen och häll i spadet i såsen.
– Klicka på potatismos på kanterna av formen (har i vanliga fall ägg i moset), häll såsen över fisken, täck med lite extra dill (jag älskar dill).
– In i ugnen i ca 15 minuter.
 
Servera omedelbart och njuuut.

6 Kommentarer

  1. Åh, det där lät hur gott som helst!

  2. Älskar dina recept. Inspiration är aldrig fel!

  3. Den maten såg hur god ut som helst. Men en fråga, är det något speciellt vin man använder i mat eller är det bara att välja efter smak?

  4. Du är ju så duktig på matlagning! Hur mycket bra förslag som helst! 🙂

  5. Panga siu (stavning) filé? Finns här hemma i Sverige med. Receptet lät gott iaf ska nog testa det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *