Header Image

Denize

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Kyckling Kiev

Publicerad,


Jag är en riktig sucker för panerat (tråkigt nog?), så den här maträtten passade mig väldigt bra.
Det är i alla fall kryddsmör-fyllda, panerade kycklingfiléer det handlar om.

Jag började med att göra i ordning smöret:
Smör (såklart), vitlök, gräslök, persilja, havssalt, peppar.
Rullade sedan ihop det till en ”korv” i bakplåtspapper och la in i frysen i ca en halvtimme så det fick stelna.

Sedan skar jag fickor i kycklingbitarna, tog ut smöret ur frysen och proppade kycklingarna fulla.

Panera sedan som vanligt med mjöl, ägg och sedan ströbröd + kryddor (typ citronpeppar, grillkrydda och salt funkade bra).

Bryn en fin yta i stekpanna, lägg över i en form och in i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter.

Till det serverades klyftpotatis, citron och sallad.
Så. Jäkla. Gott!

4 Kommentarer

  1. Ni verkar alltidlaga så god och bra mat! Varierat och lite "annorlunda" grejer som normal kanske inte förekommer hos en barnfamilj mitt i veckan 🙂 Blir sjukt inspirerad iaf!

  2. oh vad gott.. det måste jag pröva! TACK för alla bra tips å all tid du lägger ner på bloggen.. KRAM

  3. Hej!

    Jag lagde chicken kiev, så god den var.
    Inte sista gången jag gör den.

    Du är så duktigt på mat, fina barn du har=)

  4. Hej!
    Jag tycker det är otroligt att Emilia verkar äta vad som helst ungefär, för jag själv har alltid varit kräsen och vägrade äta alla slags grönsaker förutom sallad, gurka, morötter och rädisor samt några andra rätter som jag sett på din blogg 😛
    Så med andra ord borde du skatta dig lycklig (hos oss får man oftast laga två rätter, en till mig och en till de andra)!

    Du har väldigt fina barn 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *