Hel kyckling
Publicerad,
Ikväll gjorde jag en hel, fylld kyckling i ugn med ris och sås.
Fågeln fylldes med lök, äpple och citron och så marinerades den på en marinad som egentligen bör klassas som HELT fel då jag hade i i princip allt jag kunde tänka mig. Man skall ju hålla sig till en viss ”smak” men jag kunde inte bestämma mig.
Det blev olja, soya, vitt vin, citronsaft, vit balsamvinäger, en skvätt ketchup, vitlök, timjan, rosmarin, oregano och salt och peppar. Men den blev faktiskt riktigt lyckad.
Såsen gjordes på en del av marinaden, skyn från kycklingen, vin, samma örter som i marinaden och lite matlagningsgrädde.
Nu är vi riktigt mätta och glada!
Gud va duktig du är på att laga mat!! önskar att jag var lika påhittig och duktig =)
Åhh!, Ännu en maträtt som lockade 🙂 Värt att sno receptet och testa en dag här framöver!
Väldigt kul att läsa vad du lagar för mat! 🙂 Får en del inspiration!
Ser jättegott ut! 🙂
Hej! Tänkte fråga om du använder "vanligt" vin eller matlagningsvin? =)