Emilia i köket igen
Publicerad,
Idag har Emilia surfat efter nya recept igen. Hon försvann ut i köket utan att jag visste vad hon höll på med, sedan insåg jag att hon hade påbörjat ett projekt ala egna maränger. Det var dock mycket lättare sagt än gjort. Tusen gånger svårare än hennes energikakor i alla fall. För det vispades och vispades men ändå blev det inte rätt och sedan tröttnade hon till slut och projektet övergavs.
Nu står det någon slags marängsmet i kakform i ugnen. Men men, hon försökte i alla fall!
får man se va de blev för marängkaka? 🙂 haha
Hej Emilia!
Här får du tips på två sorters kakor som både är lätta att göra och goda också:
DUMLEKAKOR 20 st
200 g smält margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Dumlekola (en till varje form)
Aluminiumformar
Lägg en dumlekola i varje form. Rör ihop smeten och lägg en klick smet ovanpå varje dumle. Grädda i 175 grader i 15 minuter
HAVREFORMAR 54 st
100 g smält smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl socker
1 äggula
75 g grovhackad blockchoklad (kan uteslutas)
100 g blockchoklad till garnering
Blanda ihop alla ingredienser och klicka ut i småbrödsformar. Lägg en blockchoklad-bit (ungefär 1/4 av en ruta) på varje kaka och grädda i 200 grader i 12 minuter.
Vad duktig hon är 🙂
Hej =)
Jag undrar var emilias snygga sjal är ifrån, riktigt fin =)
Alltså du har så fina barn Denize! Och du tar alltid så vackra bilder på dem 🙂 ni är en stark familj och det syns. Ni har ett starkt band 🙂