Amerikanska kanelbullar
Istället för vanliga kanelbullar så gjorde jag Amerikanska cinnamon buns eller ”Sticky Buns” som dom även kallas.
5 dl mjölk.
150 gr smör
50 gr jäst
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
15 dl mjöl
Smula jäst, häll i rumsvarm mjölk, blanda samman, rör sedan ned socker, salt och mjöl och arbeta ihop degen.
(Ganska likt helt vanlig bulldeg, bortsett från att jag skippar kardemumma)
Jag lät degen jäsa i ca. en timme.
Delade sedan degen i två, kavlade ur och hällde på fyllningen:
ca 1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
0,5 dl kanel
150 gr smör
Rullade ihop, delade till små bullar, lät jäsa i ca. 30 min och sedan in i ugnen (250 grader) i ca 10 minuter.
Häll sist över ”frosting”:
2 äggvitor
2 msk varmt vatten
ca 8 dl florsocker
Åh, jag åt sånna när jag var i USA, så himla gott!
Åh, jag åt sånna när jag var i USA, så himla gott!
Åh, jag åt sånna när jag var i USA, så himla gott!
Åh, jag åt sånna när jag var i USA, så himla gott!
ska de bara vara i ugnen i 10 minuter? jag vill också göra såna 😀
Heej…
OJOJOJ…dem såg smaskiga ut!
Kan man frysa dessa som vanliga bullar?
Kanske man ska vänta med att ha på frostingen då..
M.v.H Sandra
Vilken underbar blogg du har och väldigt fina barn: )